Varjenje MIG/MAG (Metal Inert Gas) je edinstven postopek varjenja z golo varilno žico v zaščitni atmosferi plina. Zaradi svoje izjemne uporabnosti in neprimerljive produktivnosti je MIG varjenje aluminija, železa in pločevine najbolj razširjen postopek v industriji. Značilnosti varjenja MIG / MAG so naslednje:

  • Izjemna preprostost postopka, zato se na delo zelo hitro privadimo.
  • Varjenje MIG/MAG je mogoče izjavati z uporabo istega stroja. Nakup varilnega aparata MIG/MAG je tako pametna investicija.
  • Plin za varjenje je lahko čisti argon, mešanica argona in kisika ali mešanica argona in CO2.
  • Univerzalnost in izjemna učinkovitost.

Čeprav je nakup varlinega aparata MIG/MAG nekoliko dražji v primerjavi z opremo za elektro-obločno varjenje, pa predstavlja izjemno dobro investicijo v prihodnost.

Varjenje MIG/MAG – opis uporabnosti postopka

Postopek varjenja MIG/MAG je preposto nepogrešljiv v številnih primerih in okoliščinah. Uporabljajo ga v avtokleparstvu in najrazličnejših obrtnih delavnicah – primeren je tako za domačo rabo kot tudi v težki industriji.

Varjenje MIG MAG

Primerjava varjenja MIG in MAG – opis prednosti

V primerjavi z MAG postopkom je varjenje MIG hitrejše in enostavneje. Prav tako je višja kakovost izvedbe, prednost pa je tudi v tem, da odstranjevanje žlindre sploh ni potrebno. Kaj so še druge prednosti postopka varjenja MIG?

  • Zvari so čisti in povsem gladki, zato je kvaliteta produktov bistveno višja.
  • Z njim lahko varimo tudi materiale večje debeline (tudi do 6 milimetrov), to pomeni, da je primeren tudi za ograje, stopnice in velike konstrukcije.
  • Zelo je primeren za lahke kovine in njihove zlitine, kot tudi legirana jekla in navarjanje.

V primeru, ko gre za bolj zahtevno varjenje aluminija, je MIG varjenje najbolj smotrna odločitev.

Opis varjenja MIG/MAG pri Skitti d.o.o.

Pri podjetju Skitti varjenje MIG/MAG poteka ročno z najkakovostnejšimi, a-testiranimi varilci za železo, nerjavečo pločevino in aluminij. Imamo bogate izkušnje, saj delujemo že vse od leta 1965. V tem času smo si pridobili zaupanje zvestih kupcev in bogate reference. Med naše naročnike spadajo Starkom, Ydria Motors, ETI, Magna Steyr, Bartec varnost in številni drugi! Poleg tega smo tudi prejemniki mednarodnega ISO certifikata. Naše izkušnje in predanost strankam nas uvrščata v sam vrh ponudnikov MIG varjenja na domačem trgu.

Na nas se lahko obrnete tudi v primeru, ko potrebujete peskanje kovinskih delov! Nudimo pa tudi kakovostni laserski razrez pločevine, CNC krivljenje pločevine, robotsko varjenje aluminija in stiskanje pločevine.

MIG MAG varjenje cena