V kovinski industriji oziroma obrti se vse bolj uveljavlja robotsko varjenje, ki ima kar nekaj prednosti pred ročnim varjenjem. Res je sicer, da se postopka na more uporabljati vedno in povsod, vendar lahko poskrbi za odlično optimizacijo dela tako glede materialov kot časa, hkrati pa skrbi, da so vsi izdelki popolnoma enaki in varjeni brez kakršnih koli odstopanj. Tako lahko z gotovostjo trdimo, da je robotsko varjenje v primerjavi z ročnim v veliki prednosti – edino pri varjenju na sami lokaciji, torej pri terenskem delu na posameznih konstrukcijah ter njihovi montaži, ga ne more nadomestiti.

Varjenje z robotom predstavlja izjemen tehnološki napredek, ki ni več primeren zgolj za velike industrije, kot je avtomobilska, temveč si lahko z njim pomagamo tudi pri manj zapletenih in manjših izdelkih iz kovine. Še zlasti takrat, kadar zahtevate visoko kakovost in nizke stroške, se varjenje z robotom več kot izplača.

Robotsko varjenje inoxa

Robotsko varjenje inoxa se najbolj izplača pri večjem naročilu

Medtem ko je varjenje z robotom v avtomobilski industriji že dolgo pristotno, pa si je robotika pri izdelavi drugih izdelkov iz kovine utrla pot v proizvodnjo nekoliko počasneje. Če govorimo o robotih za varjenje, je treba vedeti, da ti res odlično opravijo svoje delo, vendar je treba za vsak izdelek prilagoditi program. Kar pomeni, da se robotsko varjenje inoxa izplača predvsem takrat, kadar se ne izdeluje manjšega števila izdelkov, temveč gre za večje naročilo. Takrat je smiselno pripraviti program, po katerem bo robotska roka varila posamezne varjence enega za drugim in tako poskrbela, da bo varjenje naročene količine izdelkov veliko hitrejše, kot če bi se z ročnim varjenjem ukvarjali sami varilci.

In ne le to, da je robotsko varjenje inoxa, pločevine in aluminija hitrejše in omogoča hitro izdelavo velike količine izdelkov. Izdelki so tudi varjeni enako in brez kakršnih koli odstopanj, to pa pomeni, da je kakovost neprimerno višja.

Kakovostno, hitro in natančno varjenje z robotom Motoman

Robotsko varjenje inoxa in stiskanje pločevine in aluminija v podjetju Skitti poteka na robotski celici Motoman na vrtljivi mizi dimenzije 700x500x 500 po MAG postopku. Varjenje z robotom Motoman zmanjšuje dobavne roke, zagotavlja visoko kakovost ter boljšo učinkovitost procesa, zaradi česar vam lahko ponudimo končne izdelke po konkurenčnih cenah.

Ne spreglejte pa tudi naše stortive mag varjenja!

Varjenje inoxa z robotom