Krivljenje pločevine sodi med najbolj razširjene tehnološke postopke preoblikovanja kovin, profilov in cevi. Pri tem uporabljamo sodobne stroje, ki so numerično krmiljeni (CNC). Krivljenje pločevine s takim strojem nam omogoča, da lahko izdelamo cel kos naenkrat, brez odlaganja obdelovanca.

Pod izrazom pločevina si predstavljamo tanko valjano kovino, ki je zaradi svoje upogljivosti izjemno primerna za oblikovanje. Za obdelovanje pločevine je v uporabi več različnih materialov, pri čemer obstajajo razlike v karakteristikah posameznih vrst pločevine. Poznamo pločevino iz nerjavečega jekla, aluminija in bakra, pa tudi iz brona, niklja in titana.

Za pločevino iz aluminija je značilna izjemno nizka teža, izrazit sijaj in odpornost na korozijo oz. rjavenje. Kljub nizki teži aluminij pločevina še vedno zagotavlja dobršno mero trpežnosti. Poznamo tudi rebrasto aluminij pločevino, ki omogoča veliko mero protidrsnosti.

Krivljenje pločevine cena

Krivljenje pločevine, aluminija in ostalih materialov

Krivljenje pločevine, aluminija in drugih materialov poteka tako, da se pločevina najprej vpne in se nato postopoma krivi od enega konca do drugega. Postopoma je naenkrat opravljena posamezna smer in kot krivljenja. Najprej se ukrivi začetek pločevine v določeno smer pod določenim kotom. Nato se pločevina premakne naprej, tako da se krivi naslednje mesto, lahko v enako ali drugačno smer. Z numeričnim krmiljenjem lahko vnaprej natančno določimo kot in smer krivljenja. Ko je orodje določeno in ko je program za krivljenje aluminja izdelan, lahko tudi pri naslednji izdelavi hitro pripravimo stroj in začnemo z izdelavo. Lahko vam izdelamo elemente najzahtevnejših oblik. Krivilni stroj za pločevino obenem tudi omogoča, da imamo možnost krivljenja izdelkov kompleksnih oblik.

Krivilni stroj za pločevino Prima Power ima najnovejšo tehnologijo za krivljenje pločevine

V podjetju Skitti opravljamo vse vrste kovinostrugarskih in ključavničarskih del. Vsa dela se izvajajo na sodobnih strojih pod kontrolo naših strokovnih sodelavcev in z najvišjo kakovostjo.Upogibanje oz. krivljenje pločevine in aluminija izvajamo na vrhunskih strojih, kot je krivilni stroj za pločevino Gasparini. Najnovejšo tehnologijo pa predstavljajo stroji za krivljenje pločevine Prima Power, kamor sodi tudi krivilni stroj za pločevino Prima Power 3500x135 ton.

V podjetju Skitti vam na enem mestu nudimo celovite rešitve. Kakovostno in natančno CNC krivljenje pločevine, krivljenje cevimag varjenje, aluminija in drugih materialov dopolnjuje tudi ugodna cena, ki je navdušila že mnoge.

CNC krivljenje aluminija