Peskanje je postopek, s pomočjo katerega stroj za peskanje pripravi kovine ali druge materiale na postopek nanašanja barv in drugih pokrivnih materialov. Peskanje tako poskrbi za odstranitev starih barv, rje, korozije, čiščenje ter utrjevanje. Poleg tega pa lahko peskanje uporabljamo tudi kot postopek, katerega namen je doseči najrazličnejše dekorativne oziroma strukturne učinke. Poleg kovinskih delov lahko peskamo tudi les, steklo ali plastiko. Pri nas vam je na voljo najcenejše peskanje in seveda tudi dražje – odvisno od tega, kaj so vaše želje oziroma potrebe. Peskanje in barvanje kovin sta izredno pomembna, saj peskanje in barvanje omogoča zaščito kovine in tudi drugih materialov. Pri nas za postopke, ki se tičejo kovinostrugarstva in ključavničarstva, uporabljamo le najboljše naprave oziroma tehnologijo, saj verjamemo, da lahko le na tak način našim strankam zagotovimo tisto najboljše.

stroj za peskanje pločevine vseh oblik

Peskanje je pomembno v različnih panogah industrije

Res je, da se najpogosteje peskanje uporablja v gradbeni in kovinski industriji ter v orodjarstvu, saj tam najpogosteje uporabljajo peskanje in barvanje kovin, ki prvemu najpogosteje sledi. Peskanje in barvanje namreč veliko ljudi povezuje, saj gre pri peskanju za najboljšo možno pripravo oziroma čiščenje površine pred nanosom barve. Toda zaradi postopka, ki ga izvedemo s strojem za peskanje, ki s površin izredno učinkovito odstrani vse ostanke proizvodnje oziroma materiale, je postopek nepogrešljiv v panogah, kot so prehrambna, farmacevtska ali kemična industrija, kjer je visoka stopnja higiene in čistoče življenjsko pomembna. Stroj za peskanje s pomočjo kremenčevega peska, keramičnega peska bakrove žlindre, jeklenih kroglic, sode ali kakšnega drugega abrazivnega materiala v kombinaciji z zrakom z velikim pritiskom s površin odstranjuje vse, kar se površine drži.

Stroj za peskanje izvaja zelo različne operacije

Obstaja peskanje različnih vrst. Tako lahko stroj za peskanje deluje tlačno, injektorsko, turbinsko, vlažno, lahko pa uporablja tudi suhi led. Pri teh postopkih se razlikuje tudi intenzivnost peskanja. Seveda vsako peskanje ni najcenejše peskanje, vendar cena, ki jo nudimo našim strankam, ni le konkurenčna, ampak tudi izredno ugodna in veliko strank je bilo že pozitivno presenečenih nad ceno, ki smo jim jo ponudili.

Peskanje kovin