CNC laserski razrez in krivljenje pločevine ali drugih kovin sta napredna tehnološka postopka, ki dandanes potekata s pomočjo sodobnega orodja za krivljenje in razrez ter omogočata visoko kakovost izdelkov, hkrati pa izjemno poenostavita celoten proizvodni postopek. Bistvena prednost, ki jo prinaša CNC obdelava kovin pri laserskemu rezanju in krivljenju je kakovostna, natančna, hitra, ekonomična in cenovno ugodna izvedba. Gre torej za inovativen postopek računalniško numerično krmiljenega laserskega razreza in krivljenja oziroma CNC obdelave kovin, ki zagotavlja visoko precizen razrez ter krivljenje cevi in profilov tudi v primeru zahtevnih oblik materialov za industrijsko uporabo. S krajšimi postopki izdelave in kakovostnejšimi izdelki tako prihranimo čas in denar.

Z uporabo naprednega postopka CNC obdelave kovin se obseg montaže po laserskemu razrezu precej zmanjša, dodatno varjenje pa ni več nujno potrebno. Za kar najbolj kakovosten in natančen razrez aluminija z laserjem namreč skrbi računalniško vodenje, ki tudi pri popolnoma avtomatiziranem delovanju ne dovoljuje odstopanja za več kot 0,1 milimeter. Avtomatiziran proces zmanjšuje količino odpadnega materiala in ne povzroča dodatnega hrupa, kar ugodno zmanjšuje tudi negativne vplive na okolje.

Najsodobnejša tehnološka rešitev za laserski razrez kovin je cevni laser. Omogoča nam izredno hitro in natančno izdelavo izdelkov z izjemno ponovljivostjo. Obdelava z laserjem z eno samo operacijo nadomesti več klasičnih metod obdelave pločevine, hkrati pa omogoča tudi nove konstrukcijske rešitve, katere z dosedanjimi tehnološkimi obdelavami sploh niso bile možne. 3D tehnologija ima širok spekter uporabnosti, saj lahko obdelujemo tako odprte profile, ploščata jekla kot tudi profile različnih oblik. Omogoča nam obdelavo jeklenih in aluminijastih materialov in nerjavne pločevine, poleg večopravilnosti pa ga odlikuje še izjemna natančnost. Laserski razrez vam z možnostmi, kot so izrez oblik, luknje in priključki, olajša nadaljnjo obdelavo in sestavljanje, s čimer zmanjšate skupne stroške izdelave.

Ena izmed največjih prednosti krivljenja cevi in profilov z naprednim postopkom CNC obdelave kovin je visoka konsistentnost oblikovanja. Krivljenje kovin s CNC strojem namreč ne zagotavlja le izjemne kvalitete enega želenega končnega produkta, temveč nam omogoča, da ob želeni večji količini produktov vsakič znova dosežemo enako kakovosten rezultat. Tako kot pri razrezu je tudi pri krivljenju cevi, profilov in pločevine izjemnega pomena to, da lahko z uporabo računalniško vodenega orodja številne procese avtomatiziramo. Zaradi avtomatizacije je veliko manj ročnega dela, s čimer dosežemo hitrejšo, pa tudi veliko bolj natančno in temeljito obdelavo materialov z zelo nizko verjetnostjo napak. Preciznost delovanja CNC stroja namreč omogoča izjemno dosledne upogibe, kar posledično zmanjša čas, ki je navadno potreben za popravljanje izdelkov, saj večinoma že po prvi obdelavi popolnoma ustrezajo standardom kakovosti. Visoko intuitivni stroji s postopkom CNC obdelave kovin zlahka zagotovijo učinkovito in hitro rešitev krivljenja cevi oziroma krivljenja profilov po meri, tudi v primeru zahtevnejših upogibanj kompleksnih oblik.

  • ŽELEZNE PLOŠČE debeline od 0,5 do 20 mm
  • NERJAVEČE PLOŠČE debeline od 0,5 do 12 mm
  • ALUMINIJASTE PLOŠČE debeline od 0,5 do 8 mm
  • BAKRENE PLOŠČE debeline od 0,5 do 8 mm
  • MEDENINASTE PLOŠČE debeline od 0,5 do 8 mm
  • POCINKANE PLOŠČE debeline od 0,5 do 4 mm

 

 

 

 

Laserski razrez pločevine