Struženje so poznali že v starem Egiptu, Asiriji in Grčiji

Struženje je eden najstarejših obdelovalnih postopkov - korenine ima že v starem Egiptu, Asiriji in Grčiji in je v svojem jedru tudi eden najosnovnejših.

Kaj je struženje kovine?

Struženje kovine je postopek obdelave, ki se uporablja za izdelavo cilindričnih delov, pri katerih se rezalno orodje premika linearno, medtem ko se obdelovanec vrti. Običajno se izvaja s stružnico, zmanjšuje premer obdelovanca na določeno dimenzijo in ustvari gladek zaključni del. Obračalni center je stružnica z računalniškim numeričnim krmiljenjem (CNC). Prefinjeni stružni centri lahko izvajajo tudi različne operacije rezkanja in vrtanja.

struženje kovin

Struženje je torej oblika obdelave, postopek odrezovanja materiala. Za postopek struženja je potreben stroj za struženje ali stružnica, obdelovanec, pritrdilni element in rezalno orodje. Obdelovanec je kos vnaprej oblikovanega materiala, ki je pritrjen na stružnem stroju in je pripravljen na rotacijo pri velikih hitrostih. Rezalnik je orodje za struženje, ki je prav tako pritrjeno v stroju. Rezalnik se poda v vrtljivi obdelovanec in v obliki majhnih sekancev odreže material, da ustvari želeno obliko.

Zaradi osnovnega krožnega gibanja obdelovanca so obdelovanci narejeni s struženjem večinoma osnosimetrični, njihova oblika pa je rezultat rotacije. Deli, ki so popolnoma izdelani s struženjem, pogosto vsebujejo sestavne dele, ki se uporabljajo v omejenih količinah, morda za prototipe, kot so gredi in pritrdilni elementi po meri. Zaradi visokih odstopanj in površinske obdelave, ki jih lahko nudi struženje, je slednje idealno za dodajanje natančnih rotacijskih funkcij delu, katerega osnovna oblika je že oblikovana.

Orodja za struženje

Orodja za struženje so sestavljena iz treh delov:                     

  •  rezalni del - služi odrezavanju materiala,
  • držalo orodja - služi za pričvrstitev rezalnega dela,
  • povezovalni del - služi za povezavo z vpenjalom za orodja.

struženje kovine Skitti

Oprema za struženje

Stroje za struženje, ki jih običajno imenujemo stružnice, najdemo v različnih velikostih in izvedbah. Medtem ko je večina stružnic vodoravnih stružnih strojev, se včasih uporabljajo vertikalni stroji - običajno za obdelovance velikega premera. Stroje za struženje lahko razvrstimo tudi glede na vrsto krmiljenja, ki je na voljo. Ročni stružnik od upravljavca zahteva, da med postopkom struženja nadzoruje gibanje rezalnega orodja. Stroji za struženje so lahko tudi računalniško krmiljeni, v tem primeru jih imenujemo CNC stroji za struženje. CNC stružnice zasukajo obdelovanca in premaknejo rezalno orodje na podlagi vnaprej programiranih ukazov.

V sodobnih proizvodnih scenarijih se praktično vse struženje izvaja na CNC stružnih strojih. Popolnoma avtomatizirani CNC stružni stroji so sposobni izdelati popolnoma dokončane kose z visoko stopnjo natančnosti, ki zdržijo tudi najstrožje tolerance. Ker s stroji običajno upravljamo izkušeni strokovnjaki, do napak ne bi smelo prihajati.

CNC stroj in CNC struženje

CNC stroj za struženje sestavljata dva glavna dela: stroj na katerem se obdeluje dele in CNC program. Slednji beleži vhodne informacije, ki jih CNC krmilnik potrebuje za potek obdelave na stroju.   

CNC stroj predstavlja računalnik, ki mu s programiranjem dajemo navodila za delo. CNC stroj je zelo primeren za avtomatizacijo maloserijske in srednjeserijske proizvodnje, saj je njegova glavna značilnost možnost hitre preureditve z ene na drugo obdelavo.

Računalniško vodeni obdelovalni stroji so torej sestavljeni iz mehanskega dela, ki se po izgledu bistveno ne razlikuje od klasičnega, ter iz krmilnega dela, v katerem je vgrajen računalnik, ki vodi in krmili ves proces obdelave izdelka.

CNC stroji so za vedno spremenili industrijo struženja. Dandanes so staromodne stružnice že pozabljene. Kar vidimo na tovarniških tleh v 21. stoletju, je daleč od tistega, kar smo videli, ko je CNC še postaljal priljubljen. V tovarniških prostorih danes ni več gneče delavcev, saj je avtomatizacija od delavcev prevzela večino dela.

Nadzor nad stroji večinoma poteka oddaljeno. CNC namreč omogoča, da delavci stroj upravljajo z varne razdalje, prek računalniškega zaslona pa nadzorujejo vse kar se dogaja.  

S časom se ni izboljšala le natančnost CNC struženja, ampak se je znatno povečala tudi količina delov, ki jih je mogoče izdelati v določenem času. Dejstvo, da se več delov proizvede v istem času, pomeni, da so natančno izdelani deli zdaj potrošniku na voljo po nižji ceni.

Katere vrste struženj poznamo?

Vrste struženja se delijo na zunanje in notranje struženje. Lahko se izvedejo v vzdolžni in prečni smeri

  • Vzdolžno struženje – ko se nož giblje z osjo obdelovalca,
  • prečno struženje – ko se nož giblje pravokotno na os obdelovanca,
  • stožčasto struženje - ko se orodje giblje premočrtno vendar poševno proti osi obdelovanca,
  • kopirno struženje – ko se orodje giblje v vzdolžni in prečni smeri.
  • profilno struženje – prečno struženje krajših obdelovalcev s tangencialnimi noži,
  • struženje navoja - pri struženju navoja morata biti vrtenje obdelovanca in pomik noža med seboj usklajena,
  • zarezno struženje se uporablja za izdelavo utorov ali za krajšanje obdelovancev.

 

Pri Skitti d.o.o. nudimo strokovni pristop in profesionalne usluge struženja na najsodobnejših CNC stružno-rezkalnih strojih. Z obdelavo različnih materialov kot so jeklo, nerjaveče jeklo, aluminij, medenina, plastika, razni odlitki in tudi kaljene materiale, trdote do približno 50 HRC, za vas v večjih ali manjših serijah pripravimo vse od enostavnih vijakov, matic, različnih puš, do zelo zahtevnih kosov.