Struženje je proces, ki je prisoten v različnih vrstah industrije in domačih delavnicah, v osnovi pa gre za obdelavo materialov, ki so povečini valjaste oblike, možno pa je stružiti tudi ravne površine in v redkih primerih tudi neokrogle oblike. Struženje je eden najbolj razširjenih oblik obdelovanja materialov, ki zagotavlja odlične in natančne rezultate, saj je tako kot pri drugih stvareh tehnologija v zadnjih letih izjemno napredovala, kakovostna struženja pa opravljajo numerično krmiljeni stroji, ki so natančni in zagotavljajo izjemno hitro in visokokakovostno storitev. Kako točno deluje struženje? Obdelovanec opravlja glavno krožno gibanje, ki ga zagotavlja glavna pogonska os, podajalno gibanje kot je nastavitev noža ali globina rezanja pa je po navadni premočrtno. V podjetju Skitti zagotavljamo različne vrste struženja od vzdolžnega do profilnega, obenem pa se ukvarjamo tako s struženjem kovin kot tudi struženjem diskov in navojev, odvisno od vaših želja in potreb. Poleg struženja se ukvarjamo tudi z rezkanjem, varjenjem, laserskim razrezom kovin, krivljenjem in ostalimi procesi obdelovanja različnih materialov od kovin do jekla in pločevine. Kakovostno obdelani materiali bodo prinesli odlične rezultate ter poskrbeli za to, da bodo vaši izdelki in podjetje konkurenčni, vaše stranke pa zadovoljne.

Struženje cevi

Struženje – različni načini odvisno od smeri rezanja

Struženje je zahteven proces obdelave različnih materialov z odrezovanjem, za postopek pa uporabljamo računalniško vodene stružnice, ki imajo že vnaprej programirane zadeve, ki poskrbijo za to, da je v krajšem času narejenih več izdelkov. Kljub računalniško vodenemu procesu struženje vseskozi zahteva prisotnost strokovnjakov, ki nadzirajo delo, saj le tako lahko dosežemo rezultate, s katerimi bodo naše stranke zadovoljne. Poznamo različne vrste struženja, ki se razlikujejo glede na smer gibanja noža v primerjavi z obdelovancem. V kolikor gre za vzporedno gibanje noža z osjo obdelovanca je to vzporedno struženje, medtem ko je pri prečnem struženju gibanje noža pravokotno na os obdelovanca. Tretji način struženja je stožčasto, pri katerem se orodje giblje premočrtno, a obenem poševno proti osi obdelovanca, medtem ko za struženje nepravilnih oblik potrebujemo gibanje orodja v vzdolžni in prečni smeri, kar imenujemo kopirno struženje. Profilno struženje prav tako omogoča nepravilne in težke oblike, a s to razliko da pri tem načinu uporabljamo posebne tangecirane nože. Ne glede na izbiro načina struženja kovin ali ostalih materialov vam s pomočjo kakovostnih stružnic zagotavljamo kvalitetno obdelovanje po ugodni ceni.

Struženje – kakovostno obdelovanje z računalniško vodenimi stružnicami

Struženje je razširjen postopek, katerega uporabljajo vsi, ki se ukvarjajo z obdelavo različnih vrst materialov in je izjemno priljubljen, pomembno pa je, da zagotavlja kakovost, kar v današnjem času omogočajo kvalitetni stroji, ki jih upravljajo ljudje s pričakovanim znanjem in izkušnjami. V podjetju Skitti stružimo vse materiale in oblike od vijakov in matic, do zahtevnih oblik kot so gredi z različnimi utori, nudimo pa vam tako majhne kot tudi večje serije, odvisno od tega ali potrebujete posamezne oblike materialov zgolj za domačo uporabo ali za profesionalno izdelavo končnih izdelkov. Kakovost mora biti vodilo vsakega podjetja, ki ceni svoje stranke in želi delati dolgoročno, pri nas pa kvaliteto zagotavljamo s CNC stružnicami, ki so numerično krmiljeni stroji in omogočajo kakovostno odrezovanje v krajšem času. CNC struženje je izjemno natančno in hitro, izdelki so kakovostni, obenem pa jih naredimo več v krajšem časovnem obdobju, kar zagotavlja večjo produktivnost, kljub temu pa držimo ugodno ceno storitve. S pomočjo CNC stružnic lahko obdelujemo jeklo, aluminij, plastiko ali kaljene materiale, seveda pa vam poleg struženja nudimo tudi ostale storitve obdelovanja materialov. Kakovost, ugodna cena in strokovnost so naše vrline, ki zagotavljajo  strankam odlično storitev.

Struženje kovin

Struženje kovin in ostalih materialov po ugodni ceni

Struženje kovin je postopek obdelave kovin, ki se uporablja v različnih vrstah industrije od avtomobilske in elektro, do hidravlične ter letalske industrije, zato je povpraševanje po kakovostnem struženju izjemno veliko, izdelki pa morajo biti kakovostni, saj je od tega odvisno delovanje različnih strojev, orodij in ostalih stvari. Struženje kovin in ostalih materialov v podjetju Skitti opravljamo z izjemno kakovostnimi CNC stružnicami, ki zagotavljajo najboljše rezultate, obenem pa je struženje strankam na voljo po ugodni ceni, tako da verjamemo, da boste navdušeni tako nad kakovostjo kot tudi ceno. Ne glede na to ali potrebujete struženje navojev, struženje diskov ali katerega drugega obdelovanca iz različnih vrst materialov smo prepričani, da boste nad našimi storitvami navdušeni. Zagotavljamo celovite storitve, poleg struženja pa nudimo tudi rezkanje, krivljenje, laserski razrez in varjenje, tako da lahko pri nas dobite vsa ključavničarska dela, ki jih potrebujete. V kolikor imate glede struženja ali drugih storitev kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja, že zdaj pa vam lahko zagotovimo izjemno kakovostno struženje po ugodni ceni, ki vas bo navdušilo. Naši zaposleni so strokovnjaki za struženje in ostala ključavničarska dela, imajo ogromno izkušenj, obenem pa so izjemno prilagodljivi, tako da s pomočjo strojev obdelajo tudi najbolj zapletene materiale in oblike.