Laserski razrez pločevine, inoxa, aluminija in drugih kovin se danes najpogosteje izvaja s posebnimi rezalnimi stroji za laserski razrez. CNC stroje, s katerimi poskrbimo za laserski razrez kovin, najdemo v vseh naprednejših tovarnah, ki delujejo v tovrstni industriji. Delovanje le-teh je natančno, kakovostno in hitro.

Laserski razrez kovine in druge operacije, ki jih lahko izvajamo

V podjetju Skitti d. o. o. za svoje delo uporabljamo visoko kakovostne CNC stroje, s katerimi delujemo na rezkalno vrtalnih centrih, kjer je mogoče tudi robotsko varjenje aluminija. Poleg tega, pa s temi stroji izvajamo tudi operacije, kot so krivljenje cevi in mig-mag varjenje ter vsa ostala ključavničarska dela.

Uporabljamo tudi druge sodobne stroje, ki omogočajo izvajanje različnih drugih industrijskih postopkov. Na primer:

 • štancanje
 • peskanje
 • struženje in
 • uporabo stiskalnice ali t. i. preše

 

Laserski razrez pločevine

Laserski razrez kovin: Zakaj je razrez najbolje opravljati s CNC stroji?

Laserski razrez pločevine in drugih kovin ter njeno krivljenje sta zelo napredna tehnološka postopka, brez katerih si tovrstne industrije ne znamo več predstavljati.
CNC stroji za svoje delo uporabljajo sodobno orodje, ki omogoča zelo kakovosten razrez. Laserski razrez cevi in drugih oblik ter lasersko oblikovanje kovin, pa prinaša tudi številne druge prednosti:

 • zelo poenostavi celoten postopek proizvodnje
 • laserski razrez in oblikovanje kovin je zelo natančno in kakovostno - govorimo o največ 0,1 mm odstopanja
 • cena tovrstnega oblikovanja kovine je ekonomična
 • delo se opravi hitro
 • ker gre za inovativen računalniški postopek, ta omogoča izjemno natančno rezanje, krivljenje in oblikovanje tudi zahtevnejših oblik izdelkov, oz. kosov
 • če se odločimo za laserski razrez različnih materialov, se obseg montaže, ki bo potrebna po razrezu, izjemno zmanjša
 • po takšnem postopku si običajno prihranimo tudi nujo dodatnega varjenja
 • mogoč je tudi laserski razrez aluminija in drugih trdih kovin
 • ker gre za avtomatiziran proces, to pripomore, da se zmanjša količina odpadnega materiala
 • procesi ne povzročajo dodatnega hrupa 

 

Z laserskim razrezom kovine tako poskrbimo za natančnost, kljub hitro opravljenemu delu. S tem prihranimo tako čas kot denar. Ob enem pa poskrbimo tako za naravno kot delovno okolje.

Laserski razrez pločevine

Laserski razrez inoxa: laserski razrez je mogoče uporabiti tudi za trše materiale

Stroji, s katerimi upravljamo, lahko poskrbijo za laserski razrez različnih kovin. Med drugim tudi takšnih, ki so precej trde. Mednje sodi tudi material imenovan inox, ki je zelo trd in izjemno težko obvladljiv. 

Inox je sicer vsaj do polovice sestavljen iz železa, posledično gre za izjemno trd material. Zahtevnost, ki je pri obdelovanju zelo visoka, pa nadomesti s svojimi odličnimi lastnostmi. Gre namreč za zelo odporen material, ki ga ne bosta poškodovala ne rja in ne kislina. Prav zaradi njegove trdote ga je težko rezati in ga oblikovati z vsakim strojem. V podjetju Skitti pa lahko brez težav poskrbimo tudi za laserski razrez inoxa.

Laserski razrez inoxa

Laserski razrez cevi in drugih oblik bo najlažji s cevnim laserjem

Cevni laser je najsodobnejša tehnologija, s katero lahko poskrbimo za laserski razrez cevi, drugih oblik in pravzaprav vseh materialov. 

Omenjena tehnologija bo namreč za laserski razrez pločevine in drugih materialov poskrbela zelo hitro in natančno. Njena največja prednost je, da je poleg tega še izjemno konsistentna. S tem mislimo na to, da lahko s cevnim laserjem poskrbimo, da bo prav vsak izdelek, ki ga bomo lasersko razrezali, konsistenten, torej enak. Vsak del bo posledično videti popolnoma enak, kot prejšnji, ne glede na to, koliko kosov je potrebno oblikovati, oz. razrezati. 

Cevni laser bo tako z eno samo operacijo nadomestil kopico drugih metod za obdelovanje materialov, hkrati pa nam bo dal možnost, da se lotimo izdelovanja drugačnih, nepričakovanih oblik. Tudi takšnih, ki jih do sedaj, z uporabo klasičnih metod laserskega razreza, nismo mogli izdelati. In prav to tehnologijo vam ponujamo tudi pri nas.

Laserski razrez kovin