Krivljenje cevi je postopek, pri kateremu se izbrani material z uporabo hidravlične sile preoblikuje v željeno obliko. Gre za pomemben in priročen proizvodni proces, saj je krivljenje pločevine, profilov in cevi v novo obliko bistveno cenejše kot varjenje ali pritrjevanje dveh ločenih kosov skupaj. Poleg tega krivljenje aluminija ustvari močnejši del kakor bi ga dobili, če bi dva ravna kosa pločevine varili v določeno obliko.

Postopkov za krivljenje je ogromno, eden izmed najbolj natančnih in praktičnih načinov za razrez in krivljenje pa je uporaba CNC stroja – to je računalniško vodeno, numerično kontrolirano orodje za krivljenje cevi, ki zagotavlja izjemno kvalitetne rezultate in proizvede zelo malo odpadnih materialov, prav tako pa je tehnika prijazna okolju, saj ne uporablja olj ali maziv.

Krivljenje profilov, cevi in pločevine je eden izmed najbolj pogostih postopkov oblikovanja v procesu izdelave in krivljenja kovinskih profilov, končni produkti pa se uporabljajo v letalstvu, energetiki, zdravstvu, ladjedelništvu in vesoljstvu.

Krivljenje cevi, pločevine, profilov, aluminija...

Kako poteka krivljenje pločevine?

Krivljenje cevi, pločevine in profilov ponavadi poteka z uporabo orodij za upogibanje in aplikacijo sile na material na način, ki potem na njemu povzroči trajno spremembo. Obstaja pa veliko različnih metod krivljenja. Krivljenje pločevine poteka tako, da željeni material najprej vpnemo, sam proces krivljenja pa potem poteka postopno, od enega konca, proti drugemu.

Za to se uporablja posebno orodje za krivljenje cevi – krivilni stroj, s katerim se lahko cel kos pločevine ali drugega materiala obdela naenkrat. Za krivljenje aluminija torej krivilni stroj naprej ukrivi začetni del pločevine, potem pa se pomika naprej in postopoma oblikuje še naslednje mesto. S pomočjo CNC stroja torej krivljenje profilov, cevi in pločevine poteka zelo hitro, stroj pa je izjemno natančen in omogoča, da lahko iz prvotnega materiala dobite zelo kompleksne oblike, zaradi popolne avtomatizacije pa obljublja tudi poljubno število ponovitev.

Krivljenje pločevine, aluminija

Krivljenje profilov, cevi in pločevine po ugodni ceni

V podjetju Skitti d.o.o. se že od leta 1965 profesionalno ukvarjamo z obdelavo kovin in vam nudimo profesionalno krivljenje pločevine, profilov in cevi, kakor tudi druge storitve, kot so laserski razrez, varjenje, stiskanje pločevine, površinska obdelava, struženje in rezkanje ter merjenje.

Zaradi tehnološko napredne opreme (numerično kontrolirano orodje za krivljenje cevi), ki je na voljo v našem podjetju, vam lahko nudimo kvalitetno izdelavo zelo kompleksnih oblik, celoten postopek pa bo izveden hitro in natančno. Poskrbimo lahko za obdelovance do dolžine 3655 milimetrov, možna udarna sila pa je 55, 65 ali 113 ton.

Orodje za krivljenje cevi, pločevine, profilov...