V Skitti d.o.o. ponujamo različna ključavničarska dela z modernimi stroji kot so hidravlična stiskalnica, ekscentrična stiskalnica, CNC rezkalno vrtalni center, laserski stroj in drugi. Naše podjetje deluje od leta 1965 in ima več kot štirideset let tradicije pri postopkih rezkanja, štancanja, struženja, upogibanja in peskanja. Naša ključna lastnost je hiter reakcijski čas ter lastna dostava blaga našim strankam, obenem pa so izdelki narejeni hitro in kakovostno, ter imajo ugodno ceno. Vseskozi poizkušamo ugoditi vsem potrebam in željam naših strank ne glede na vrsto dela. V zadnjem času dobivamo veliko naročil za stiskanje pločevine, ki ga opravljamo na dva različna načina s hidravlično stiskalnico in mehansko. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje nas pokličite in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.

Hidravlična stiskalnica je lahko enosistemska ali večsistemska

Stiskanje je preprosto povedano postopek preoblikovanja pločevine, za katerega uporabljamo več različnih strojev oz. orodij. Ena izmed najbolj pogostih in najbolj pomembnih je hidravlična stiskalnica, ali hidravlična preša, ki služi za stiskanje, upogibanje, izrezovanje, izstiskanje in ravnanje pločevine in ostalih kovin. Delimo jih na enosistemske, dvosistemske in večsistemske. Kakšne so razlike? Enosistemska ima en hidravlični cilinder, ki je po navadi zgoraj, dvosistemske, imajo kot že ime pove, poleg zgornjega še spodnji hidravlični cilinder, ki je po navadi malo šibkejši, a z njim ločimo upognjen pločevinasti izdelek od matrice. Večsistemske hidravlične stiskalnice imajo tri hidravlične cilindre, z zunanjim pahom pločevino fiksiramo, da ne pride do kakšnih napak, notranji pa pločevino upogiba. Moč hidravličnih preš ima udarno silo od 5 do 250 ton. Poleg hidravličnih poznamo tudi ekscentrične stiskalnice, ki so mehanske ter strojna kladiva.

Ekscentrična hidravlična stiskalnica

Ekscentrična stiskalnica električno energijo pretvori v mehansko silo

Ekscentrična stiskalnica pretvarja električno energijo v mehansko, ki je nujna za oblikovanje kovine in se imenuje štancanje. Za delovanje uporablja dve orodji, zgornji delovni del ali patrico in spodnji fiksni del – matrico. Postopek namestitve poteka s pomočjo manipulatorja, ki premika material v različne položaje ali pa ročno. Ekscentrična stiskalnica se uporablja za izdelavo večjega števila izdelkov široke porabe, predvsem se obdeluje pločevina v traku ali ploščah različnih debelin in različnih sestav kovin v avtomobilski in elektro industriji, medtem ko se hidravlična  stiskalnica uporablja za preoblikovanje večjih površin pločevine. V našem podjetju nudimo tudi vsa dopolnila dela kot so razrezi z laserskim strojem, peskanje, struženje, upogibanje itd. Na voljo smo vam za vsa vaša vprašanja in prepričani smo, da bomo skupaj našli primerno rešitev. Skitti d.o.o. je pravi naslov za vas.

Stiskanje pločevine